Klimplantmasten® 

Binnenkort meer over ons assortiment.

Klimplantmasten® beplant met klimplanten, misschien een beetje vreemd maar deze groendragers kunnen van grote meerwaarde zijn om meer groen in het straatbeeld te brengen. Een mooie oplossing om kale grijze straten van groene elementen te voorzien. Daar waar bomen, heesters, plantenbakken, gevelgroen of groenperken niet kunnen of gewenst zijn bieden deze innovatieve masten een prachtige groenoplossing. In smalle straten of winkelstraten kunnen deze groenmasten een bijdrage leveren aan een schonere luchtkwaliteit en een groene meer leefbare omgeving.


Met de wortels in de vaste grond

De op mastlengte gekweekte klimplant wordt door de mast geleid en komt aan het einde van de mast naar buiten, de plant staat met zijn wortels in de vaste aarde, enkel de kale stam bevindt zich in de holle mast. Deze toepassing is zeer onderhoudsvriendelijk, slechts 1 keer per jaar snoeien volstaat. Verder is het systeem vandalismebestendig en is de beplanting beschermd tegen beschadiging, vraat en stoten. Voor openbare ruimten maar ook in particuliere en bedrijfstuinen kunnen deze plantmasten voor groene oplossingen zorgen en van aangename betekenis zijn. 

Plantmasten in vele uitvoeringen

De plantmasten kunnen worden uitgevoerd in meerdere afmetingen en materialen, zoals metaal en hout in de vormen vierkant, rond, ovaal, rechthoekig, of zelfs gebogen. Voor de eindafwerking zijn er verschillende mogelijkheden, verticale en horizontale rasters, manden, of schalen, eventueel voorzien van verlichting. Zelfs een gordijn van klimplanten tussen 2 masten is te realiseren. Combinaties met straatmeubilair, reclame-uitingen, kunstobjecten, schaduw-regenbeschutting, verlichting, oplaadcontacten en andere zaken liggen voor de hand, wij hebben daar goede ideeën over.

 

Daar groeit iets moois uit

De op de afbeeldingen getoonde klimplantenmasten (proto’s) staan er nu al 17 jaar. Nu de beplanting zich in al die jaren heeft bewezen wordt het tijd om dit concept professioneel ‘in de straat te zetten’. Plaatsing op trottoirs, pleinen of vrijstaand voor een kale gevel, de mogelijkheden van dit groenconcept zijn heel breed, uiteraard past deze plantzuil ook prima in moderne tuininrichtingen, op het terras, links en rechts van de entree, langs de inrit of in borders.
Wij vinden wel dat alle betrokkene te vrede moeten zijn over het uiteindelijke groenresultaat, dit betekent dat zowel de condities in, als boven de grond optimaal moeten zijn voor een gezonde groei en bloei van de beplanting. Om deze redenen werken wij samen met professionele groenbedrijven, gezamenlijk met alle betrokken partijen maken we een plan van aanpak, met een resultaat waar iedereen gelukkig mee is.

 

 

 

Contact

Hivy Pillar Greenfashion
Lindenlaan 31
6584 AC Molenhoek
Nederland

+31(0)618557387

Hivy Pillar Greenfashion © 2015 Alle rechten voorbehouden.