Plantzuil WALL, klimplanten tegen de gevel

In veel gevallen zijn eigenaren van panden niet gecharmeerd van directe beplanting tegen de muur. Een woekerende groei, beschadiging van de wanden en het niet meer kunnen plegen van onderhoud aan de achterliggende wand, zoals reinigen en schilderen wordt door aanwezige beplanting lastig zo niet onmogelijk gemaakt. Om gevels en muren toch van groen te kunnen voorzien heeft HPG innovatieve plantzuilen ontworpen, waarmee de beplanting beheersbaar vrij van de muur groeit en de hier bovengenoemde nadelen worden voorkomen. Plantzuil WALL kan met muursteunen aan de gevel worden bevestigd. Nieuw in 2020 is de mogelijkheid om de plantzuil geheel vrijstaand te plaatsen m.b.v. een GRONDANKER. 
 
Beplanting plantzuil WALL
 

De beplanting in de plantzuil WALL groeit grondgebonden, wortelt in de vaste aarde en blijft vrij van de muur. Klim en leiplanten, bijvoorbeeld Lonicera henryi. Trachelospermum jasminoides, Clematis armandii, Hedera hibernica e.a., eventueel 2 soorten per zuil zijn geschikt daarvoor. De maat van aanplant is ongeveer 175 tot 200 cm waarmee al gelijk een opvallend groenbeeld wordt gecreëerd. De beplanting wordt strak langs de verticale rvs rasterdraden omhoog gewonden. Het uiteindelijke groenbeeld kan heel divers zijn, afhankelijk van de keuze van beplanting, de wijze van het opwinden en de toegepaste snoeiwijze. De plantzuilkast is een uitstekende snoeimaat voor een strakke snoeivorm. De beplanting kan heel gemakkelijk een breedte aannemen van meer dan 150 cm, maar kan ook heel compact gehouden worden. Omdat de planten beperkt worden in hun klimmogelijkheden zal de beplanting zich hangend naar voren en zijdelinks verder ontwikkelen en de sfeer van een hangplant aannemen. 

Plantzuil WALL in diverse materialen

Plantzuil WALL kunnen we leveren in cortenstaal, rvs of in kleur gecoat staal, maar ook hout is mogelijk. Plantzuil WALL kan geleverd worden in diverse breedtes, geheel naar wens van de klant. De WALL heeft een basislengte van 2600mm en verlengen kan met meerdere zuildelen van steeds 2000mm, ook jaren later nog. Aan de onderzijde heeft de plantzuil een wegneembaar luik, let op !!! er mag geen aarde in worden gestort, hierachter wordt de kale stam van de plant opgesloten, beschermd tegen stoten, vraat, vorst, zout, zon en urineren, De plantzuil WALL wordt met zware rvs afstandsteunen tegen de muur geplaatst desgewenst voor een regenpijp. De plantzuil strak tegen de muur, zonder afstandsteunen kan ook, de beplanting groeit dan nog steeds vrij van de muur. Aan de bovenzijde heeft de plantzuil een eindkap, wat verhinderd dat de beplanting via de muur verder omhoog groeit.

Beheersbare groenoplossingen voor winkelstraten

Wortelteling in de vaste aarde (grondgebonden), aangebracht wordt 1m3 bomenzand, welke de bestrating uitstekend ondersteund en bijdraagt aan een gezonde groeiruimte. Het bomenzand wordt voorzien van bodemschimmels, groeistoffen en water bufferende kristallen. Een belangrijk aspect is de watervoorziening, een waterdruppelsysteem, of capillaire textielstroken in contact met grondwater, regenwater of een wateropslag, moet een goede vochtigheid van de grond ontwikkelen en daarmee ook besparen op onderhoudskosten. Voor plaatsing van de zuilen, de beplanting en het onderhoud werken wij nauw samen met gecertificeerde en creatieve groenondernemers. Gezamenlijk met de opdrachtgever willen wij een groenresultaat creëren waar alle partijen trots op zijn en zal blijven.

 

Contact

Hivy Pillar Greenfashion
Lindenlaan 31
6584 AC Molenhoek
Nederland

+31(0)618557387

Hivy Pillar Greenfashion © 2015 Alle rechten voorbehouden.