Plantzuil TORCH geeft klimplanten een nieuwe toekomst

Vanuit deze toortsvormige plantzuil groeit de beplanting via het raster naar buiten, vrij van de muur, wie wil deze plantzuil TORCH niet graag naast zijn entree tegen de gevel?, mooi te combineren met inside plantverlichting.

Plantzuil TORCH

In veel gevallen zijn eigenaren van panden niet gecharmeerd van directe beplanting tegen de muur. Een woekerende groei, beschadiging van de wanden, en het niet meer kunnen plegen van onderhoud, zoals reinigen en schilderen wordt door aanwezige beplanting lastig zo niet onmogelijk gemaakt. Om gevels en muren toch van groen te kunnen voorzien heeft HPG innovatieve plantzuilen ontworpen, waarmee de beplanting beheersbaar vrij van de muur groeit en de hier bovengenoemde nadelen worden voorkomen.

Plantzuil TORCH (beplanting)

De beplanting wordt strak ingedraaid om de draden van het verticale rvs raster. Klim en leiplanten, bijvoorbeeld Lonicera henryi. Trachelospermum jasminoides, Clematis armandii, Hedera hibernica e.a., eventueel 2 soorten per zuil zijn geschikt daarvoor. De maat van aanplant is ongeveer 175 tot 200 cm waarmee al gelijk een opvallend groenbeeld wordt gecreëerd. De beplanting wordt strak langs de Het uiteindelijke groenbeeld  kan heel divers zijn, afhankelijk van de snoeiwijze. Het groen kan gemakkelijk een breedte aannemen van meer dan 150 cm, maar kan ook heel compact gehouden worden. Omdat de planten beperkt worden in hun klimmogelijkheden zullen de planten zich hangend naar voren en zijdelinks verder ontwikkelen en de  sfeer van een hangplant aannemen. De hoogte van deze Torch is 2600 mm.Plantzuil TORCH (diverse uitvoeringen)

HPG plantzuil TORCH kan naar wens worden uitgevoerd in diverse materialen en afmetingen. Materialen zoals cortenstaal, rvs, in kleur gecoat staal, maar ook hout is mogelijk. De afmetingen kunnen variëren, vele vormen zoals vierkant of rond of zijn mogelijk inclusief combinaties met verlichting. De kolom van de TORCH bestaat uit 2 in elkaar geschoven delen, hierin wordt de kale stam van de plant opgesloten, beschermd tegen stoten, vraat, vorst, zout, zon en urineren, voor onderhoud aan de beplanting kan één deel van de toorts worden weggenomen. De TORCH wordt met afstandsteunen tegen de muur geplaatst, de beplanting groeit vrij van de muur, waarmee de muur altijd nog  kan worden gereinigd of geschilderd. Aan de bovenzijde heeft de plantzuil een schuin uitlopend rvs raster. Deze TORCH plantzuil kan ook met hoeksteunen geplaatst worden tegen hoeken van gebouwen, de beplanting is dan vanuit verschillende richtingen zichtbaar, een geweldig representatief groenbeeld.

Plantzuil TORCH (plaatsing)

De beplanting wortelt in de vaste aarde (grondgebonden), aangebracht wordt bomenzand, welke de bestrating uitstekend ondersteund en bijdraagt aan een gezonde groeiruimte. Het bomenzand wordt voorzien van bodemschimmels, groeistoffen en waterbufferende kristallen. Een belangrijk aspect is de watervoorziening, een waterdruppelsysteem, of capillaire textielstroken in contact met grondwater, regenwater of een wateropslag moet een goede vochtigheid van de grond ontwikkelen en daarmee ook besparen op onderhoudskosten. 

Samen werken aan een groenere leefomgeving

Wij vinden dat alle betrokkene te vrede moeten zijn over het uiteindelijke groenresultaat, dit betekent dat zowel de condities in, als boven de grond optimaal moeten zijn voor een gezonde groei en bloei van de beplanting. Om deze redenen werken wij samen met professionele groenbedrijven, gezamenlijk met alle betrokken partijen maken we een plan van aanpak, met een resultaat waar iedereen te vrede mee is. 

Contact

Hivy Pillar Greenfashion
Lindenlaan 31
6584 AC Molenhoek
Nederland

+31(0)618557387

Hivy Pillar Greenfashion © 2015 Alle rechten voorbehouden.